Reset Password

Your search results
29/04/2021

Επιμήκυνση τουριστικής σεζόν και “Πράσινο Διαβατήριο”

Ενώ η πανδημία εξελίσσεται παγκοσμίως, το “Πράσινο Διαβατήριο” θεσπίζεται και ανοίγει το δρόμο για την ελευθερία του ταξιδιού. Δεκατρείς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέτουν επτά κριτήρια με στόχο το άμεσο άνοιγμα του τουρισμού.

Οι επτά προτεραιότητες θα διαβιβαστούν άμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, ανέφερε η Αυστριακή υπουργός Τουρισμού, Ελίζαμπετ Κέστινγκερ σε δηλώσεις της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Αυστρία πήρε πρώτη την πρωτοβουλία και μαζί με την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Κροατία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, την Ισπανία και την Ιταλία συζήτησαν τις προτεραιότητες για την εφαρμογή του “Πράσινου Διαβατηρίου” σε τηλεδιάσκεψή τους στις 29 Μαρτίου. Στόχος ένα “Πράσινο Διαβατήριο” που θα τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο έως τον Ιούνιο και με ει δυνατόν ομοιόμορφο τρόπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα δώσει το ελεύθερο στα διακρατικά ταξίδια.

Τι σημαίνει το “Πράσινο Διαβατήριο”

Το “Πράσινο Διαβατήριο” θα πιστοποιεί την “ανοσία” του κατόχου του μέσω ενός ενιαίου κωδικού QR. Σε αυτόν θα αναγράφεται εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή έχει αποθεραπευτεί (το νωρίτερο 20 ημέρες μετά από το πρώτο θετικό τεστ PCR) ή έχει κάνει τεστ Covid 19 (PCR ή γρήγορο τεστ αντιγόνου). “Αυτό πρέπει να γίνεται με απλό και φιλικό προς τον χρήστη τρόπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η απόφαση σχετικά με το ποιες θα είναι οι λεπτομέρειες ως προς τις διευκολύνσεις, θα λαμβάνεται, όπως είναι φυσικό, από κάθε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, σημειώνει η Αυστριακή υπουργός Τουρισμού.

 

Διασφάλιση ισοτιμίας και προσωπικών δεδομένων

Καθώς η πρωτοβουλία εγείρει αμφιβολίες για το αν τίθενται εν κινδύνω προσωπικά δεδομένα και ελευθερίες, η υπουργός της Αυστρίας σπεύδει να καθησυχάσει. “Το ψηφιακό έγγραφο θα εκδίδεται δωρεάν, θα ισχύει για όλη τη διάρκεια της πανδημίας και θα έχει υψηλό επίπεδο προστασίας δεδομένων. Θα περιέχει μόνο τα πιο σημαντικά και σχετικά με τον Covid 19 προσωπικά δεδομένα (π.χ. ταυτοποίηση του ατόμου, εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε, αριθμό παρτίδας, ημερομηνία και τόπος του εμβολιασμού / τεστ). Δεν θα υπάρχει κεντρική Τράπεζα Δεδομένων σε επίπεδο Ε.Ε. και η κατοχή του πιστοποιητικού δεν θα πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση της ελεύθερης κυκλοφορίας ή τη χρήση υπηρεσιών μεταφοράς”, τονίζει σε δηλώσεις της.

Τα δεδομένα υγείας των Ευρωπαίων πολιτών θα αποθηκεύονται μόνο στο κράτος – μέλος και πουθενά αλλού, ενώ οι πρόσθετες ελευθερίες που θα παρέχονται μέσω του «Πράσινου Διαβατηρίου» θα φαίνονται σε μια κοινή πλατφόρμα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τρεις κατηγορίες πιστοποιητικών θα αντιμετωπίζονται ισότιμα, χωρίς διακρίσεις και θα υπάρξει μέριμνα ώστε να μην διολισθήσει το “Πράσινο Διαβατήριο” σε υποχρεωτικό εμβολιασμό από την “πίσω πόρτα”.

Εξάλλου ο στόχος είναι να αναπτυχθεί μια διασυνοριακή λύση με τρίτες χώρες και σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο το “Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό” να ξεκλειδώσει επιτέλους τις μετακινήσεις των τουριστών.

το “Πράσινο Διαβατήριο” θεσπίζεται και ανοίγει το δρόμο για την ελευθερία του ταξιδιούΗ επανεκκίνηση του τουρισμού

Διανύοντας τα τελευταία μέτρα πριν το ορόσημο της 15ης Μαΐου, πολλά ερωτηματικά γεννιούνται σχετικά με την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Δύσκολα μπορούν να γίνουν προβλέψεις, είτε για τον αριθμό των αφίξεων φέτος, είτε για το ύψος των εσόδων από τον κλάδο του τουρισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, πέρυσι ήρθαν μόλις 7,37 εκατομμύρια ταξιδιώτες με εισπράξεις 4,3 δισ. ευρώ, ενώ το 2019 σημειώθηκε ρεκόρ με 31,4 εκατομμύρια επισκέπτες και έσοδα 18,2 δισ. ευρώ.

Ο τουριστικός κλάδος είναι συγκρατημένος και βλέπει το 2021 “να είναι μια χρονιά έντονης αβεβαιότητας, χαμηλών προσδοκιών και μεγάλων απαιτήσεων. Μια χρονιά υβριδική”, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γ. Ρέτσο.

Ενώ όμως το ζήτημα της ασφάλειας αναμένεται να αντιμετωπιστεί με το “Πράσινο Πιστοποιητικό”, το θέμα της οικονομικής επιβάρυνσης απασχολεί ολοένα και περισσότερο την ταξιδιωτική βιομηχανία. Καθόλου τυχαία δεν είναι η σύσταση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), η οποία εκπροσωπεί 290 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο (82% της διεθνούς αεροπορικής κοινότητας). Η ΙΑΤΑ ζητά από τις κυβερνήσεις να λάβουν πρωτοβουλίες ώστε να μειωθεί το επωμιζόμενο κόστος από τα μέτρα που απαιτεί η απομόνωση / καραντίνα, για να συνεχίσουν τα διεθνή ταξίδια να κινούνται σε προσιτές τιμές.

 

Η Ελλάδα ψηλά στις κρατήσεις

Τα στοιχεία για τη χώρα μας είναι ενθαρρυντικά για την ώρα. Με βάση τα δεδομένα από τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης σε ευρωπαϊκούς προορισμούς και πλατφόρμες κρατήσεων, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρατήσεων, με την Ισπανία και την Ελλάδα να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος. Επιπλέον, από τη βρετανική αγορά, μια από τις σημαντικότερες αγορές για τη χώρα μας, το ενδιαφέρον παραμένει υψηλό και η Ελλάδα φαίνεται ότι έχει επηρεαστεί λιγότερο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Κρίσιμο διάστημα είναι το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, απ’ όπου προέρχεται ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών, θα έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό -σε ποσοστό άνω του 40%- οι εμβολιασμοί μέσα στον Ιούνιο. Θα λειτουργεί το “Πράσινο Πιστοποιητικό” σε επίπεδο Ε.Ε., δεν θα υπάρχει καραντίνα και θα γίνεται ευρεία χρήση των rapid tests.

 

Νέα αεροπορικά δρομολόγια

Σημαντική παράμετρος που επίσης θα παίξει ρόλο, είναι η αύξηση των πτήσεων που εξήγγειλε ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας, η Aegean. Η Aegean θα ενισχύσει τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας με απευθείας πτήσεις με το εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να τονωθεί η ζήτηση. Είναι πολύ πιθανό να επεκτείνει δρομολόγια και το μήνα Νοέμβριο, αν η σεζόν επιμηκυνθεί και κινηθεί πιο δυναμικά από πλευράς ζήτησης. Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει θετικά τον τουρισμό στην Ελλάδα, ειδικά σε περιοχές που είχαν ζήτηση μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος, φαίνεται ότι φέτος οι τουρίστες από τις ΗΠΑ δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και κυρίως για τις Κυκλάδες. Η αύξηση της ζήτησης από τις ΗΠΑ κινείται σε ποσοστό 61% και οδηγεί τις αεροπορικές εταιρείες να προσθέσουν δρομολόγια στο θερινό τους πρόγραμμα.

Την περασμένη εβδομάδα η United Airlines ανακοίνωσε την προσθήκη νέων πτήσεων προς Ελλάδα, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου έως τον Οκτώβριο και είναι ήδη διαθέσιμες για την αγορά εισιτηρίων. Tο νέο δρομολόγιο σηματοδοτεί την πρώτη καθημερινή απευθείας σύνδεση μεταξύ Ουάσινγκτον και Αθήνας και προστίθεται στο ήδη υπάρχον καθημερινό θερινό δρομολόγιο της United από τη Νέα Υόρκη.

Αντίστοιχα η Emirates ξεκινάει εκ νέου τις καθημερινές της πτήσεις από την Αθήνα προς το Newark Liberty International Airport στη Νέα Υόρκη, από την 1η Ιουνίου 2021. Το δρομολόγιο θα εξυπηρετεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τη μεγάλη ελληνοαμερικανική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και παράλληλα θα προσφέρει σύνδεση για τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς τη Μέση Ανατολή, τη Δυτική Ασία και την Αφρική μέσω του Ντουμπάι.

Τελικά, μήπως πράγματι σε κάθε κρίση κρύβεται μια ευκαιρία;

syros

Category: Blog
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 • syros rent a car
 • The house was spacious and fully equipped. Amazing sandy beach

  natasa

  The house was spacious and fully equipped with lots of sun light. Υou don’t have the impression that is semi-basement at all. There are windows all over the place. Εven though the temperature outside was over 30 degrees , we didn’t used the air condition because inside it’s keeping a nice and fresh atmosphere … Very clean and nicely decorated , Thanos and Louis they were very kind and always available for our needs. There is a small beach (almost private ! not sandy beach) 20 meters away and a big sandy beach caribbean style 100 meters away that you can just stay there all day and go with the flip flops at home to bring some food and continue! Thank you guys for your amazing home and hospitality we really enjoyed and we will see you definitely soon !!

  Natasa
  Fabbrica BnB Guesthouse

  A lovely place to stay in Syros

  Karsten

  A lovely place to stay in Syros. But please consider renting a vehicle. Megas Gialos is nice, but is also small. Thanos is a very friendly host who is always reachable, when needed. House is very clean and has an amazing view over the sea. Would always come back if my ways will touch Syros again.

  Karsten
  Traditional house in Megas Gialos

  The house is the ultimate digital nomad’s getaway

  AMAZING property, hosts and experience is the only way to describe our stay at Fabrika. The house is the ultimate digital nomad’s getaway

  AMAZING property, hosts and experience is the only way to describe our stay at Fabrika. The house is the ultimate digital nomad’s getaway with excellent wifi, space and balance between work and play. Thanos is the ultimate host who went over and beyond our expectations to ensure we could work but also enjoy our downtime for 2 weeks on Syros. Thank you for making our summer so memorable!

  Cameron & Ithaka
  Fabbrica BnB

  They are really spectacular hosts

  They are really spectacular hosts

  Louis & Thanos are amazing at communication, and they have a lot of good resources on Syros – restaurant recommendations, covid-testing recommendations and updates, places to rent cars. They are really spectacular hosts, and it that’s really important

  Mez
  Cozy Apartment

  Πολύ όμορφο διαμέρισμα με ησυχία, θέα και ηρεμία

  Πολύ όμορφο διαμέρισμα με ησυχία

  Πολύ όμορφο διαμέρισμα με ησυχία, θέα και ηρεμία. Πολύ κοντά στην Ερμούπολη και σε υπέροχες παραλίες. Καλή σχέση ποιότητας και τιμής.

  Konstantina
  Fabbrica BnB

  The views from the villa are amazing

  The views from the villa are amazing

  The views from the villa are amazing. Kini beach and restaurants are within a short walking distance. The villa is very well equipped and Thanos was always on hand to help. We all had a wonderful stay in Syros and would highly recommend the villa.

  Matthew
  Private Villa in Kini

  Perfect Location

  Perfect Location

  We had a lovely stay. The house was fantastic (and incredibly well equipped) and its location perfect for exploring the island. We would return in a heartbeat…

  Duncan
  Traditional house in Megas Gialos

  The house is very beautiful and well organized

  The house is very beautiful and well organized

  Louis was a very good host. Always kind and available if we had some issue (even during late evening). The house is very beautiful and well organized. Just a little advice regarding the possibility to increment the shadow on the terrace in the morning (especially on the table zone). Thank you again, it was a very very nice holiday in Syros!

  Valeria, Alessandro, Monica, Mario

  Valeria
  Traditional House in Megas Gialos

  The House is amazing with great view

  The House is amazing with great view

  The House is amazing with great view. Thanos is also amazing and willing to assist in every way. Thank you for everything Thanos

  Akis
  Fabbrica BnB

  Best place on this wonderful island

  Airbnb Review of Markus

  Wonderful place in a rural surrounding. Quiet and with perfect privacy. The house is perfectly located close to wonderful beaches with a stunning sea view. It is very clean and well equipped. 4 cats became our friends during our stay. We met Louis who’s showed us everything and who is so caring and willing to help. We really loved our stay and can recommend this place without my Limitation – best place on this wonderful island.

  Markus
  Traditional House in Megas Gialos

  Love the house

  Lir's review

  Love the house! It is pretty much my dream home. 3 good size bedrooms, one ensuite and one extra bathroom. Glass fronted fireplace has been great for the winter stay. Huge light living area, plenty of sofa and table space – with the added bonus of having good television and playstation. Lovely kitchen with everything you need; huge fridge/freezer. Perfect patio with bougainvillea and view to sea, with great table, chairs and sun loungers. All built for comfortable living and lovely decor.

  Lir
  Fabbrica BnB

  We enjoyed the house

  We enjoyed the house

  We enjoyed the house and surroundings very much! Beautiful house, well-kept and clean and with an absolutely fantastic terrace from which we enjoyed shade, sun, stars and several times we saw the moon rise over the sea. Good restaurant and good beaches within 5 minutes walk. The hosts were very quick to answer our questions.

  Stefan
  Traditional House in Megas Gialos

  Staying so close to the sea was wonderful

  Staying so close to the sea was wonderful.

  Staying so close to the sea was wonderful. The best sunrises that you can see. Worth getting up for. Take a coffee down to the little Marina and watch the sun rise. Such a beautiful place. Turn right out of the property and walk for 10 minutes and enjoy a spectacular bay that it very quiet and secluded. It was such a great place to stay and explore the other beaches of Syros. After a long hot day we would come back to the comfortable clean property and enjoy a glass of wine looking out over the sea and watch the moon rise. I throughly recommend a stay here.

  Tim
  Fabbrica BnB

  Front view ocean House

  Louis and Thanos are exceptionals hosters. They made our stay really comfortable, they were ready to help us in all the aspect that we could need. The house was simply perfect, front view ocean, clean, with a lot of room. Located in a peaceful and safe spot. Thanks for this unforgettable vacations.

  Louis and Thanos are exceptionals hosters. They made our stay really comfortable, they were ready to help us in all the aspect that we could need. The house was simply perfect, front view ocean, clean, with a lot of room. Located in a peaceful and safe spot. Thanks for this unforgettable vacations.

  Juan Pablo
  Fabbrica BnB

  We watched amazing sun rising

  Amazing experience. Louis & Thanos are wonderful hosts, really kind. The house is really nice, in front of the sea. We watched amazing sun rising.

  Amazing experience. Louis & Thanos are wonderful hosts, really kind. The house is really nice, in front of the sea.

  We watched amazing sun rising. The house is perfect for 6 people, very clean and well furnished.

  Thanks again! See you soon hopefully!

  Caroline
  Fabbrica BnB

  Directly accessed from lovely private terrace overlooking the sea.

  Directly accessed from lovely private terrace overlooking the sea. Spacious apartment, just completed, tastefully equipped and furnished. Good quality kitchen and appliances. Powerful air conditioning, limitless hot water. Everything you need for a relaxing stay in beautiful Kini. Located between main Kini beach and smaller Lotos beach. Minutes from either.

  Julian
  Waterview Apartment near the beach

  Maison très bien située et bien équipée sur une île charmante et calme

  Maison très bien située et bien équipée sur une île charmante et calme

  Maison très bien située et bien équipée sur une île charmante et calme. Louis et Thanos sont réactifs dans les communications. Un grand merci pour votre accueil, et services

  Laurence
  Traditional house in Megas Gialos

  Comfortable home and the best hosts

  amazing. stunning location, stunning view, comfortable home and the best hosts. the nearest beach (Megas Gialos) was so close

  amazing. stunning location, stunning view, comfortable home and the best hosts. the nearest beach (Megas Gialos) was so close you could walk there in 3 minutes. it was our favorite beach in the entire island. we went to Galissas (you must check it out) and Ano Syros (must do at sunset) and the house was the perfect place to come home to.. Louis and Thanos we cannot thank you both enough.

  Anna
  Traditional house in Megas Gialos

  Two beaches very nearby

  Top floor apartment with great views. All brand new, very clean, spacious and comfortable. Two beaches very nearby, the much quieter Lotos and the organised beach in Kini, which also has lots of good restaurants. can also easily walk to Delfini beach. Hosts were very helpful and accommodating, would definitely recommend staying.

  Top floor apartment with great views. All brand new, very clean, spacious and comfortable. Two beaches very nearby, the much quieter Lotos and the organised beach in Kini, which also has lots of good restaurants. can also easily walk to Delfini beach. Hosts were very helpful and accommodating, would definitely recommend staying.

  Stefanos
  Waterview apartment

  Le logement est bien conforme aux photos

  Le logement est bien conforme aux photos

  Ma famille a été très bien accueillie, merci pour le pick up au ferry à l’arrivée ! Le logement est bien conforme aux photos, de l’eau du café et d’autres produits de base étaient présents. Excellente localisation proche de tout.

  Geraldine
  Maia Apartment

  The place is very nice and the view wonderful on the bay

  view wonderful on the bay

  Thanos and Louis were very good hosts they have taken good care of us and the place is very nice and the view wonderful on the bay.

  Thanks a lot

  Yves Marie, Maisons-Laffitte,
  Villa Camelia

  Louis and Thanos were great hosts!

  Louis and Thanos were great hosts! They were very helpful with any questions we had about the apartment and also syros. We would definitely stay again!

  Louis and Thanos were great hosts! They were very helpful with any questions we had about the apartment and also Syros. We would definitely stay again!

  Paige
  Waterview apartment

  We throughly recommend this sea front house

  We throughly recommend this sea front house

  We throughly recommend this sea front house. We loved the simple and pleasing architectural design of the house, its location on the seafront with a fine sandy beach that we could walk to, the lovely shaded terrace where we spent a lot of our time and we were pleasantly surprised to find that the quality of beds, bedding, the ac and other equipment where tasteful, thoughtful and to our satisfaction. Above all the great personal warmth and kind presence of Louis and Thanos made the holiday run smoothly and we felt at home thanks to them. We also rented two cars from them and enjoyed visiting Hermoupolis, other beaches, lovely tavernas, and discovering places on the small island of Syros.

  Philippe
  Fabbrica BnB

  Χώρος και οικοδεσπότες εξαιρετικοί!

  Χώρος και οικοδεσπότες εξαιρετικοί!

  Χώρος και οικοδεσπότες εξαιρετικοί!

  Άνετο το σπίτι για οικογένεια, ευρύχωρα δωμάτια, χωρίς υπερβολική παρουσία επίπλων και ήσυχη τοποθεσία.

  Aντώνης
  Azolimnos Apartment

  Excellent views to the sea

  Cynthia's review for Traditional House in Megas Gialos Syros

  We loved this place – it is a beautiful house with excellent views to the sea and great swimming options within five minutes walk. We found the house an excellent choice for two couples – there was plenty of room, with the large deck being our favourite eating space. Louis and Thanos were very helpful as we needed to hire a car and they sorted this out for us prior to arrival.

  The house is very clean and well appointed.

  Highly recommended.

  Cynthia
  Traditional House in Megas Gialos

  Perfect beach 5 m walking

  Perfect beach 5 m walking

  Incredible house, really perfect beach 5 m walking.

  No doubt to repeat again, everything was perfect, you feel like at home in the moment you arrive.

  Antonio
  Traditional House in Megas Gialos

  Spacious, lovely house with a beautiful view over the bay

  We had a wonderful 2 weeks in this spacious, lovely house with a beautiful view over the bay. Thanos was a great and communicative host. We are already contemplating coming back next summer. Recommended!

  Nadja
  Traditional house in Megas Gialos

  A fantastic location for a family holiday

  A fantastic location for a family holiday.

  A fantastic location for a family holiday. On a beautiful bay with a selection of tavernas and cafes and lovely swimming, plus a stunning cliff walk to another beach. The house location was great and the facilities comprehensive with good air con to keep you cool.

  Sophie
  Private Villa in Kini

  Amazing place and hosts! 

  Sofia
  Villa Alba in Azolimnos

  The place was absolutely perfect!

  The place was absolutely perfect!

  The place was absolutely perfect! We were a family of 5 and spent a week in this house. The welcoming by Louis, was great, he came to pick us up from the port and made sure before that everything was fine. The house was sparkling clean with welcoming candies and wine. The house is really beautiful, spacious with great decor. It is located on a hill with a beautiful view of the sea and the mountains. The walk to the beach is about 10 minutes downhill. In the village there are 2 restaurants, one is about 10 minutes walk and the other about 20 minutes. There’s always a coffee place by the beach, that also serves food. However, the house is very well equipped for cooking and eating at home as well. We highly recommend this place and will definitely stay here again on the next trip to Syros.

  Dror
  Traditional House in Megas Gialos

  Amazing hospitality

  Cristina

  The house overlooking the sea. Fantastic land scape. Amazing hospitality. Super holiday.

  Cristina
  Fabbrica BnB

  The view is unforgettable

  tereza

  The view is unforgettable. Super comfortable spaces, fully equipped to the last detail. the beach is under the yard. We did not have to move the car to take a bath. The hosts were very friendly and helpful in everything we needed.

  Tereza
  Fabbrica BnB

  The location is good to Explore the island

  The apartment is lovely and very clean. The location is good to Explore the island. All furniture is very new.

  The apartment is lovely and very clean. The location is good to Explore the island. All furniture is very new. Every three days a cleaning lady comes to change towels and clean. The apartment misses only a few accessories like bbq. We had a very good stay and the hosts were very kind.

  Lucia
  Nefeli Suite in Megas Gialos

  The views were breathtaking

  Dimitra's review on Airbnb

  Best place to go for a relaxing holiday! The cozy house was perfectly stocked and tastefully decorated. The views were breathtaking! Great location to enjoy a quiet place near the beach. I strongly recommend it and I will visit it again soon!

  Dimitra
  Fabbrica BnB

  Η αυλή καταπληκτική με υπέροχη θέα στη θάλασσα

  Το σπίτι είναι πολύ όμορφο. Η αυλή καταπληκτική με υπέροχη θέα στη θάλασσα.

  Το σπίτι είναι πολύ όμορφο. Η αυλή καταπληκτική με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Όλοι οι χώροι είναι καλαίσθητοι και εξαιρετικά καθαροί.

  Μείναμε με τα τα δυο μικρά παιδιά μας και αποδείχθηκε πολυ λειτουργικό μιας και διαθέτει όλες τις ανέσεις.

  Ευχαριστούμε τον Louis & Thanos για τη φιλοξενία.

  Lefteris/Natasa
  Traditional House in Megas Gialos

  lovely clean apartment

  Really lovely clean apartment with really welcoming hosts.

  Really lovely clean apartment with really welcoming hosts

  Eleanor
  Waterview apartment

  The sea view is enchanting

  vagelis

  The sea view is enchanting in a fantastic quiet location to enjoy the sea and the sun in peace. The house is very comfortable, beautifully decorated and fully equipped. We had a fantastic time. Thanos and Louis welcomed us at the port and helped us with a car rental and gave us very useful information about the island. We recommend it to everyone and especially to those who love the sea as it is next to the beach.

  Vangelis
  Fabbrica BnB

  Très jolie maison

  Francois Airbnb review for Fabbrica BnB

  Très jolie maison, idéalement située, la plage juste a coté, et d’une propreté impeccable. Thanos est un hôte très accueillant, très à l’écoute des voyageurs et prêt a rendre service. Super sejour!

  Francois
  Fabbrica BnB

  Stunning view

  Stunning view - great swimming pool and wonderful host. Louis comes to the port to make sure you have a car or a taxi. He is so responsive (and available 24/7 it seemed )! The house is great. We had a wonderful time on the island of Syros. It is very typical and not very crowded or touristy!

  Stunning view – great swimming pool and wonderful host.

  Louis comes to the port to make sure you have a car or a taxi. He is so responsive (and available 24/7 it seemed )! The house is great. We had a wonderful time on the island of Syros. It is very typical and not very crowded or touristy!

  Delphine
  Villa Camelia

  La casa è curata in ogni minimo dettaglio

  La casa è curata in ogni minimo dettaglio

  L’alloggio è situato in una posizione strategica: di fronte al mare, accanto ad un buonissimo bar e ad una trattoria. In pochi metri c’è tutto ciò di cui avete bisogno per godervi la vacanza. La casa è curata in ogni minimo dettaglio, ed ha un terrazzo molto comodo e funzionale

  Francesca
  Cozy Apartment in Megas Gialos

  Τhe house contained all amenities we needed.

  We had such a lovely stay at the property - the terrace was wonderful with amazing views (and two cute kittens) - and the house contained all amenities we needed. Only a short walk to the beach and to the tavern which we highly recommend!

  We had such a lovely stay at the property – the terrace was wonderful with amazing views (and two cute kittens) – and the house contained all amenities we needed. Only a short walk to the beach and to the tavern which we highly recommend!

  Lucy
  Traditional house in Megas Gialos

  Σίγουρα θα ξαναπάμε! Tο σπίτι είναι πολύ όμορφο

  Σίγουρα θα ξαναπάμε! Tο σπίτι είναι πολύ όμορφο

  Εμείς ήμασταν τρία ζευγάρια με τρία μωρά, το σπίτι ήταν εξαιρετικό σε όλα τα επίπεδα, οι άνθρωποι μέχρι και παρκοκρέβατα μας είχαν, το σπίτι είναι πολύ όμορφο και μεγάλο με πολύ καλά στρώματα για ύπνο, σε πολύ ωραία τοποθεσία με θέα στη θάλασσα. Σίγουρα θα ξαναπάμε και μας άρεσε πολύ και το νησί!

  Dimitris
  Erato Suite in Megas Gialos